završni rad
Dizajn i izrada kartonske ambalaže za čokoladu

Katarina Ćurin (2017)
Sveučilište Sjever
Sveučilišni centar Varaždin
Odjel za multimediju, oblikovanje i primjenu
Podaci o radu
NaslovDizajn i izrada kartonske ambalaže za čokoladu
AutorKatarina Ćurin
Voditelj/MentorRobert Geček (mentor)
Sažetak rada
Ovaj završni rad bavi se dizajnom i izgledom ambalaže za čokoladu u obliku kartonskih kutija. U teorijskom dijelu završnog rada biti će objašnjeno što je zapravo ambalaža, koja je njena svrha i funkcija, kako se važnost ambalaže promijenila kroz povijest, glavni elementi ambalaže te važnost boja i tipografije na ambalaži. U praktičnom dijelu završnog rada biti će prikazan proces izrade kutija za čokoladu. Radi se o luksuznoj liniji mediteranskih čokolada koje će biti dostupne u pet okusa. Dobro je poznata tvrdnja da ambalaža prodaje proizvod, a kako je riječ o luksuznoj liniji čokolada, sama ambalaža mora izgledati luksuzno i drugačije kako bi svojim izgledom opravdala svoje ime i pokazala što je čini drugačijom od drugih čokolada. Cilj ambalaže je da se ostvari željena komunikacija s kupcima i da se prikaže vrijednost samog proizvoda.
Ključne riječiambalaža čokolada dizajn dizajn ambalaže pakiranje kutija boje
Naslov na drugom jeziku (engleski)Design and manufacture of cardboard packaging for chocolate
Povjerenstvo za obranuSnježana Ivančić Valenko (predsjednik povjerenstva)
Mario Periša (član povjerenstva)
Robert Geček (član povjerenstva)
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište Sjever
Ustrojstvena jedinica niže razineSveučilišni centar Varaždin
Odjel za multimediju, oblikovanje i primjenu
MjestoKoprivnica
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaTEHNIČKE ZNANOSTI
Grafička tehnologija
Procesi grafičke reprodukcije
Vrsta studijastručni
Stupanjstručni
Naziv studijskog programaMultimedija, oblikovanje i primjena
Akademski / stručni nazivstručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka multimedijske i grafičke tehnologije
Kratica akademskog / stručnog nazivabacc. ing. techn. graph.
Vrsta radazavršni rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2017-05-03
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
This final work deals with the design and appearance of packaging for chocolate in the form of cardboard boxes. In the theoretical part of the final paper will be explained what is actually packaging, what is its purpose and function, how has the importance of packaging changed throughout history, the main elements of the packaging and the importance of color and typography on the packaging. In the practical part of the final paper will be shown the process of making a box of chocolates. It's about a luxurious line of Mediterranean chocolate that will be available in five flavors. It is well known statement that packaging sells the product, and since this is a luxury line of chocolate, the package itself must look luxurious and different in appearance to justify its name and show what makes it different from other chocolates. The aim of packaging is to achieve the desired communication with customers and to show the value of the product itself.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)packaging chocolate design packaging design packaging boxes colors
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad u otvorenom pristupu
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:122:883463
PohranioJasna Kosić